1 Mayıs 2021 Cumartesi

Bahar dışarda biz içerde

             


         Bir yıldır zaten evdeyiz. Evde olanı eve kapatma mı? yoksa dışarda gezenleri Bodrum ve köylere gönderme mi? Dün arkadaşımla konuşuyoruz. Konya yolu Kızılay çok kalabalık diye. Çalışan kesim  dışarda işte. Bankalar açık. Bizim bankaya gitmemiz yasak. Marketler açık. Pazarlar kapalı.

       Virüs açık alanda bulaştırıyor kapalı alanda bulaştırmıyor. Hasta olmamak için insana hasret kaldık. Torunları ben baktığım zamanda kızım eve girince bütün gün maske taktığı için o maskesini çıkarıyor. Ben kapı dışarı.

       İlk duyduğumda psikolojik baskı hissettim. Aşılıyım, maskeliyim, sosyal mesafeliyim. İçerdeyim.

         Meğerse evlerimiz modern kaçış yerlerimiz olmuş. Evde olmak ise işlerin hiç bitmediği yer. Şu an fırsat bulup oturabildim. Yapılacak zorunlu işler dışında diğer işler beklesin 

         Ektiğim tohumlar daha yeni çıkmaya başladı. Birde nazlılar ki;  maydanoz, dere otu, marul, kabak, su kabağı süs kabağı, ay çiçekler. İki çeşit soğanlı bitki.

        Tabii adım parıldayan çiçek olunca çiçeklerden bahsetmemek olmaz. Petunya, zilli maşa, güller onlarda yeni alındı. Torunları bırakmaya giderken çiçekçi Ahmet Amca eski yerine gelmiş. "Son bir iki çiçek almalıyım" dedim. En son Çukurambarda kuzey kısımda  bir yerdeydi. "Yapamadım oralarda kızım" dedi.

        Ondanda bir iki çiçek aldım. En sonunda söylenmeye başladım. Dur artık. ev hapsinde gibisin tamam anladık. Bahar dışarda balkona ,teresa gelsin demekle meşgulsün. İdare et be içimdeki ben.  Tamam ya saksılar doldu. Oyalanmak istiyor gönlüm. Deniz soğan ekti. Çiçekleri sularken haydi sizi besleyeyim deyip sulama işini yaptı. Deniz beş buçuk yaşında torunum.

         İşte evin içinde kaldıkça çiçek böcek oyalanmaca. 

                                                        








Ankara'da gün batımı bir başkadır.
Papatya saksının dibinde bile var olmaya devam ediyor.

24 yorum:

  1. Beni de hobilerim oyalıyor. Havalar ısınıp güneş parladıkça daha zorlaşıyor evde kalmak arkadaşım.

    YanıtlaSil
  2. Tülin selam iyi ki hobilerimiz var. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. saksının dibinden kendine hayat bulmuş papatyaya fotoğrafı büyüterek baktım. şahane!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Şule kopardım. Arka tarafında da aslan ağzı var. Papatya tohumu her yerde fayans aralarında. Var olabilmek. Papatya varsa bizde o halde her şeye rağmen varız.

      Sil
  4. Bizim burada sokağa çıkma yasağı olduğunu sokaktaki insan sayısı artınca anlıyorum, hahaha. Bu kadar insan yasaklardan önce kapalı yerlerde dolanıyorlardı sanırım. Biz annemle yarım saat yürümeye çıkıyoruz her sabah. Dün çekindi çıkmak istemedi, oysa yürümek serbest olmalı. Sonra ona giderken baktım millet parka yayılmış, çocuklarını götürmüş, içeceğini almış gelmiş. Pekiii...

    YanıtlaSil
  5. Bu işleri anlayan beri gelsin. Bu güzel havada insanlar ne yapacak? Balkonsuz kapalı evler kalabalık aileler... Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Ben de cuma günü iki biber fidesi diktim, o bile iyi geldi. Bitkilerle uğraşmak terapi resmen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ışınonur terası bir kısmı sebze bir kısmı çiçek. Adım adım onları takip etmek, sabırlı olmak insanı mutlu ediyor. Doğaya gidemezsen doğa gelsin içeri balkonlar, pencere önü.renklenince yaşama farklı bakıyoruz. Sevgiler.

      Sil
  7. Ah o son papatya var ya <3
    Vallahi ben de aynı durumdayım, durduramıyorum kendimi sürekli dikiyorum, çapalıyorum (en güzeli de bu, hıncını al toprağa sal) yağmur yağıyor giyiyorum yağmurluğu. Sanırım normal değilim ama "normal" nedir zaten 1 senedir?
    Sizdeki yasaklar zaten çekinen, saygılı insanı iyice eve kapattı. Diğerleri vur patlasın çal oynasın devam. Kontrol ve ceza olmadıkça neye yarar kısıtlama, insan psikolojisi yasağa karşı duruyor haklı olarak. Ama neden çıkmamalıyız, neden kendimiz kadar diğerlerini de düşünmeliyiz, bunlar yok.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam Ceren ama kendime dur diyorum artık. Çiçekler güzel tamam. Sebze gü, el tamam. Ama bir sınırı olmalı.Diğer yandan da ektiğimiz tohum çiçek olsun diyorum. Papatya harika karoların arasında bile var. Sana terası videosunu gönderdim. Buraya da koydum. Ama videonun arkasından tanımadığım başka şeyler çıkınca kaldırdım. Hasta olmamak ya da onları hasta etmemek için insanlarla görüşmüyorum. Çiçek kardeşliğini seviyorum. Sevgiler.

      Sil
  8. Fotoğraflara bir bütün olarak bakıldığında içinde yeşilin çiçeğin olması hala umudun var olduğunu gösteriyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sanatın penceresi umudu kaybetmemek için yeşile sarıldık. Sevgiler.

      Sil
  9. yapacak bir iey yok oyalanacağız bir şekilde
    hasta olmayalım da
    her şeye rağmen baharın gelmesi ümit veriyor
    torununa da maşallah canım en güzel hediye
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Fatma Erdem Selam bir yanda hasta olmamak bir yanda kafayı yememek için çırpınıp duruyoruz. Evet doğa yeşilkerini giymiş. Umudu yitirmek yok. Teşekkürler ve sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Ankara günbatımları ne güzel. elinize sağlık.
    Dervişin fikri neyse zikri da odur misali olacak şimdi ama papatya bile saksının dışarısında nefes almaya öykünmüş, dedim. İnşallah bu sonuncusudur. Bundan sonraki baharlarda acısını çıkarırız.

    YanıtlaSil
  12. Selam Zeugma İnşallah başka baharlarda istediğimiz yerde sağlıkla oluruz. Teşekkür ederim.Sev
    giler.

    YanıtlaSil
  13. Ama ne güzel günbatımı ve günbatımını izleyebilmeniz. Ben sizi takipte çok geç kalmışım, özür dilerim. Blogroll listeme de ekledim, benzer zevklerimizi blogunuzdan da takip edeceğim, sevgiler ve kapanmada kolaylıklar, zira herkesler bir şekilde dışarda olmanın yolunu bulurken kapanmak moral bozuyor olmalı.

    YanıtlaSil
  14. Selam Yeliz teşekkürler beni birisi takip ediyor google yazdım bulamadım. Garip bir isim sen olamazsın herhalde. Canbula Muharremin kızı kim merak ettim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. o kadar haklısın ki yeterince evde kaldık zaten ya :( çok güzel fotoğraflar çekmişsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısın birazda dışarıda olanlar kalsın içerde Gamzeli Kız sevgiler.

      Sil
  16. Leylak zamanı kokularına hasret kaldık:(
    ATM olayı ilginçmiş. Helal paraymış derler böyle durumlarda. Sayenizde prosedürü biz de öğrendik. Teşekkürler.
    Zaman geçmek bilmiyor. Bu kaçıncı bahar, evdeyiz. Aşısı bulundu bu illetin neyse ki. Dilerim seneye baharda doya doya gezeriz. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam Zeugma bende proseduru bilmiyordum. Öğrenmiş oldum. Evet paranın bulunup geri gelmesi güzel.Bu baharda evdeyiz. Aşı yaptırdık. Ama bizde değişen bir şey yok. Aynı özeni gösteriyoruz. İnşallah. Sevgiler.

      Sil
  17. İnsanların parka çıkmalarını engellemeler tam bir saçmalık. Aslinda yaptıkları her tür önlem paketi saçmalık.

    YanıtlaSil
  18. N. Narda Almanya'dan arkadaşım geldi. Sokakta maske zorunlu değil diyor. Bir de tek tip maske kullanıyorlar. Oğlum Almanya'dan 4 kişi bir araya gelmşyeceksin diyor. Peki bunu denetleyebiliuorlar mı? Diye sordum. Alman disiplini dedi. Yani bireyler kendi denetimlerini yapıyorlar. Eğer tam kapanma yapacaksanız neden soğuk havada yapmadınız. Bu güzel havada doğa uyanmış biz evdeyiz. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Ne okuyoruz? Babamın Tenekeleri Zehra Konukman'ın ilk kitabı

                                                                                                                                            ...