15 Mart 2024 Cuma

Üç kozalak iki taş

                         


                                                                 Spderman


                                                                         Bitcoin




                               
                        Deniz'in ganimetleri

         Uzun zamandır yazmıyorum. Düşünüyorum neler yapıyorum diye bir İstanbul gezisi sonra yine sessizlik. Kabuğumdan çıkmaya çalışan ipek böceği misaliyim. Bir koza düşünün evin içi aç bilgisayarı aç televizyonu aşağı yukarı evin içinde dolaş. Zorunlu olan yemek temizlik vb.Dışarıda güneş var beni çağırıyor topluyorum kendimi kozadan çıkma vakti geldi diyorum İpek böceği misali . Kitaptan haber bekliyorum şubat sonu oldu mart ortası bir kaç gün içinde haber gelmesi gerek diyorum.  Bekliyorum tıpkı hamilelik gibi doğacak ama nasıl. İlk önce ben elime aldığımda ne hissedeceğim. Anılar hangi aradan çıkıp gelecek karşıma duracak. Evin içi kitap dolu yatırımımız kitap olmuş. Ev değiştirme nedenimiz 16 yıl önce kitaplardan dolayı. Can sıkıntımıza arkadaştı. Takip ettiğim yazarlar vardı. Aynı kitabı tekrar alıp okuduğum şimdi ne yazdı diye merak içinde yazarlar. Hiç tanımadığım dünyaları anlatan yazarlar düş gücü ve kurguları müthiş. 

       Dün torunla sohbet ediyoruz. Şu sıralar bolca boyama yapıyor adları var. Yaptığı şeyin adı piksel art mış. Sipariş aldım diyor peki karşılığında ne verecekler üç kozalak iki taş. Diyorum ki her şey çocuk dünyasında kalsa ne kadar masum takas usulü yaşasak. Kağıt parçası ya da kart veriyorsun yiyecek alıyorsun. Aslında bu da takas sisteminin bir başka çeşidi. Ama kartın içi dolu olmalı. Ekmeği bile kartla alıyoruz. Nasıl bir dünya bu.

       Dışarı bakıyorum mezarlık gibi bir kent içinde tek tük ağaç var. Yaşarken betonlar içindeyiz. İyi ki gökyüzü var. Görmek istemezsen betonları başını yukarı çevir.

       Bahar geliyor topladığım çiçeklerin tohumunu ekmeliyim. Hafta sonu köye gitmeli doğa ile haşır neşir olmalı. Doğanın içine girmeli ruhumu  arıtmalı.

6 yorum:

  1. Doğanın iyi gelmediği an yok değil mi? :)

    YanıtlaSil
  2. Selam Dada doğa iyileştiriyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. bahar geliyor artık havalar ısınınca çıkarsın iyice kozadan :) takas usülü iyiymiş :) kitapları toptan bağışlamak iyi oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşim bağışladı kitapları ama ev kitap dolu. Biz okumayı seviyoruz. Kitap almayı da. Bahar gelince koza dan çıkarım inşallah. Sevgiler.

      Sil
  4. Biraz da havalar bizi böyle yapıyor, arada durmak da iyi gelir bazen. Resimler harika, çocuk olmak ne güzel:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam evet saf ve temiz çocuk olmak. İnsanlar hep çocuk kalsa dünya kirlenmesi.

      Sil

Ne okuyoruz? Babamın Tenekeleri Zehra Konukman'ın ilk kitabı

                                                                                                                                            ...