18 Aralık 2019 Çarşamba

ROMANTİK YOL Almanya 1

                                                                 
        Neredeyse otuz yıldır tanıdığım Sokullu Mehmet paşa Lisesinden arkadaşlarım ile 2019 yılının mart ayında Sicilya' yı gezmiş mutlu olmuştuk.
        Üç Kasım ile dokuz  Kasım arasında romantik yol Almanya'ya gideceğiz deyince ben de Münih' te  yaşayan dünürüm Hilla ve onların arkadaşı ve benimde arkadaşım olan  Katrine ve eşi  Klaus 'u görmek hem grupla kışa girmeden enerji toplamak için geziye yazıldım.
        Romantik Yol kuzeyde Würzburg güneyde Füssen arasında kalan tematik bir yol rotasıdır. Ortaçağda ticari amaçlı kullanılan bu yol Almanya'nın orta kısmıyla güney kısmını birbirine bağlar. Yol üzerinde doğa güzelliklerinin dışında ortaçağ şatoları, kaleleri, köprüleri gibi kültürel eserlere de rastlanır        Bu Münih'e üçüncü gidişim.Bir buçuk yıl önce en son gitmiştim.
Turlara Ankara' dan katılınca bir yerde bize eziyet oluyor evden çıkışımız saat bir Önce İstanbul sonra Graz. İlk defa İstanbul Hava limanı' nı göreceğim. Güzel yeni bir hava alanı ancak mesafeler çok uzak.Bizi bir köşeden diğer köşeye yürümemiz epey zaman aldı. Graz Havaalanı küçük bir hava alanı rehberimizle orada buluşacağız sonra Graz şehri gezilecek.
1. gün GRAZ uçakta yarım saat dalmışım tüm gece uyumadan yolculuk. Graz  ülkenin en büyük ikinci şehri" Küçük kale" anlamına geliyor.
                                                   





Atlı arabaların şehirde dolaştığı bir kent 
Graz'dan sonra yola devam altı saatlik yoldan sonra Münih şehrine varış şehrin ana meydanı Marien Platz,belediye binası sonra serbest zaman.

                                                      Dünür ve arkadaşlarla buluşma

2.gün Füssen Ve Neusschwantein Şatosu






Bavyera Kralı II.Ludwig tarafından 1869 yılında yapımına başlanan neo-romantizm tarzındaki şatonun masalsı bir görüntüsü var. Dünyanın yedi harikasından biri Kral II. Ludwig tarafından 1869 yılında yaptırılmış, sanata çok düşkün özellikle Wagner hayranı imiş. Şatoda 4.katta  Singer’s Hall denen  salon bu düşkünlüğü yansıtıyor. Bu şato Ludwig’in  hayali imiş, yapımı 17 yıl sürmüş ancak hala tamamlanmamış . Kralın adı bu takıntı yüzünden deli Ludwig’e çıkmış






                                        İçinden nehir geçen kentlere hayranım.Su hayattır.
                                                                      ROTENBURG
Bir masal içine girmiş gibi oluyorsunuz. Hele akşam olmuşsa evlerin ışıkları yanmış camekanlardan yılbaşı süslerini izliyorsan karşıdan da masal kahramını geliyorsa değme keyfine.




     

4 yorum:

  1. Merhaba.Sitenizi ilgiyle takip ediyorum.Zaman ayırmak isterseniz sizi de sitemi takibe bekliyorum.Bundan büyük bir mutluluk duyarım.Sağlıcakla Kalın.

    https://www.fragmanlarizle.com/

    YanıtlaSil
  2. heey oleey çok sevindim yaa hangi tur söyleseneee, önce uçakla graz tamam sonra otobüsle mi gezinin diğer kısmısı. tam şehirleri bi daha sölesene sıraylaa. yani zaten ilk bölüm tamam da. avusturya almanya yani ilk duraklar de miiii :) oleeey ne güzeeel :)

    YanıtlaSil
  3. graz münih füssen rotenburg yani diy mi. o zaman yani, almanyada güneyden yukarı doğru gittiniz yani diy mi :) münihte ne yediniz yaaa annatsana :)

    YanıtlaSil
  4. Sevgili deep turla gittik biz Yamaç turdan rica ettik 16 kişi bizim grup romantik yol Almanya çok güzeldi. Yanız bu turu günler kısalmadan yapmak daha iyi. Münih, Nürberg ve Salzburg geceye kaldı. İkinci kısmı yazayım hızlı bir şekilde. Münih' te yemekler sorun daha öncede gitmiştim. Genelde tavuk ya da salata tercih ediyorum.Merkezde restoranlar var. Münihte çorba bol ancak çok büyük geliyor.Evet gezi Avustura ve Almanya son gün Hallstatt vardı. Çok harika yerler.sevgiler. Hemen oturup yazıyorum...

    YanıtlaSil

Ne okuyoruz? Babamın Tenekeleri Zehra Konukman'ın ilk kitabı

                                                                                                                                            ...