4 Ekim 2017 Çarşamba
1 Tutku
İki gün önce alıp ektiğim kasımpatlar tomurcaktan açmaya doğru ilerlerken yavaş yavaş renkleri ortaya çıkmaya başladı. "Aynı renkler değildir" diye düşünüyorum. "Sabahları bir merak" kontrol etmekten kendimi alamıyorum.
Yazmak tutkuya dönüşür mü?
Gün içinde konuşamadıklarımı kısa notlar alarak yazıyorum. Ama bu yazılarım düzensiz. Leylak Dalın' nda rastladığım blog etkinliği "Tam 21 gün boyunca her gününüzü kaydedeceksiniz".Bir nevi günlük tutmak gibi .Cesaret edemedim. Hüznün Tadı " haydi sende katılsana sözü önce düşündürdü. Sonra acaba düzenli yazabilir miyim? sorusuna zihnimde cevap aradım. Yirmi bir gün aralıksız, yorgunken, bilgisayar yokken "cesaretin var mı dedim"
her türlü koşulda yazabilir misin?
Yazmayı seviyorum. Konuşamadıklarımı konuşurken gözümden kaçanları, duygularımı, yaşadıklarımı, evreni, insanı, bana ait fikirleri düşünceleri...
"Benim de görüşlerim düşüncelerim var" diyebilmek güzel bir duygu.
Zaten yazıyordum. Beni etkileyen olayları yazıya döküyordum. Sadece aralıksız yazmak . Önceliğim yazmak olabilir miydi? " Denemek gerek " dedim.
Aradığım neydi?
Yazmak tutkuya dönüşür müydü? belki... Bilmiyorum. ama istediğimi biliyorum.
Amacım neydi?
Yaşama anlam yüklemek. Yazmamın sınırlarını, sınırların ötesini keşfedebilmek.
Beni anlatan yazılarım benim için birer ayna. Bu aynaya bakıp kimim ben* Var oluşum ne? *
Biliyorum zorlanacağım. Ama keşfetmek beni heyecanlandırıyor.
Bugün temizlik yaparken ölü bir kelebeği gördüm.
"Ömrü ne kadar araştırayım" dedim.
Dünya üzerinde bugüne kadar normal ömrü 1 gün olan tek bir kelebek türü bile tespit edilememiştir. Yetişkin kelebeklerin ömrü, türüne bağlı olmak üzere 1 hafta ile 1 yıl arasında değişebilir. Üstelik bu süreye yaşam döngüsündeki "yumurta", "tırtıl" ve "koza" dönemleri dahil değildir. Eğer bu dönemler de dahil edilirse, çoğu kelebeğin ömrü 1 seneyi bulabilir.
Bu mitin yayılma sebebi, mayıs sineklerinin ("bir gün sinekleri" de denir) kısa ömrü ile kelebeklerin ömürlerinin karıştırılmasıdır. Bu canlılar da metamorfoz geçirirler ve aynı durum geçerlidir: yumurtada birkaç hafta bekledikten sonra, birkaç ay ile birkaç yıl arasında değişen bir süre boyunca "naiad" denen ara basamakta kalırlar. Bu basamakta canlı, ömrü boyunca kozaya girmeden farklılaşır ve sonunda yetişkin hale gelir. Bu yetişkin halde kanatlara sahiptir ve bu formun ömrü 1-2 gün arasında değişir. Ancak genel olarak, tüm basamaklarıyla birlikte bir mayıs sineğinin genel hayatı yıllarca sürmektedir. Dahası, mayıs sinekleri kelebek değildir.
"Yaş kemale ermeye gelince yaşadığım günlerin değeri fazla. O yüzden her gün benim için armağan bu armağanımı en iyi şekilde değerlendirmem gerek "diye düşünürüm.
Çiçekleri çok seviyorum, doğa beni mutlu ediyor mutluluk hormonu salgılıyor. Yazmak benim için ne olacak?
"Bir yerden başlamak gerek" dedi iç sesim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Günlük hayattan minik aneknotlar
Bugün mor ...
Yazmak güzel herşey. Her gün sizden bir iz kalıyor geride. Kelebeklerin ömrünü hep bir gün sanıyordum. Bu arada bunu da öğrendim.:) Kaleminize sağlık...
YanıtlaSilSevgili Ebemkuşağı teşekkür ederim. Ben de yazıyı yazarken araştırma yapayım doğru bilgi olsun dedim.Sevgiler.
YanıtlaSilKelebeğin ömrü 1 yıl diye sevindim ben :)
YanıtlaSilNe iyi etmişsin de araştırmışsın kelebekleri. Bak hiç birimiz bilmiyormuşuz:)
YanıtlaSilBak aklıma geldi sayenizde kasımpatı... İnşallah bulabilirm, çok severim ama bahçemde yok...
YanıtlaSilSiz yazdınız, ben okudum ve birden mutlu oldum kasımpatı deyince... Aslında bu kadar birbirimizin hayatlarına dokunan başka ne etkinlik var ki di mi?