Fasulye Ezmesi
Her yerin kendine özgü yemekleri vardır. Pastayla ( Mısır unu kaynamış suyun içine atılır iyice yedirilen suyun içinde yarım saate yakın pişirilir ) beraber yenilen kıymalı soğan ve fasulye ezmesi , hele Nurşen Abla'nın elinde yapılmışsa ayrı bir keyiftir. Şöyle üzerine bir Şen Dondurma' sı insanı mutlu eder. Hele dışarıda yağmur varsa. Ya Nuran Yenge'nin verdiği ziyafet o da ayrı bir lezzettir. Bol cevizli üstü tavuk etli bir ıslama yanında bir ot yemeği olan zılbıt. Her ikisi de değme aşçılara on basar. Sohbet eşliğinde yenilen yemekler bir o kadar güzeldir ki kelimelerle anlatılmaz.
Oy!Oy! Oy da oy! Afiyet olsun ne diyeyim:))
YanıtlaSilNe güzel lezzetler böyle. Afiyet olsun.
YanıtlaSil