12 Mart 2017 Pazar

Doğanın Dengesi

Doğada her şeyin bir zamanı vardır.
Son çalıştığım okulun koridorunun sonunda bir çiçek vardı. Her yıl mart ayı geldiğimde bu çiçek açar ,koridorun sevimsiz soğuk yüzünü aydınlatırdı. Ben de o çiçekten bir soğan aldım. Emekli olduktan sonra eve getirdim. İlk yıl evin değişik yerlerini denedim açmadı. İkinci yıl mutfakta balkon kapısının önünde  aynı zamanda cam önü orada açmaya başladı. Her yıl mart ayında bu zambak çiçeği açar  Mutfağımdan "bak bahar geldi "diye bana seslenir. Yalnız bir sene ikinci defa yazın açmış. Şaşırdım. mevsimler mi değişti yoksa doğanın dengesi mi değişti dedim.
Bana göre yinede denge  var. Ayrıca bu çiçeğin açması için yeterli ışık olmalı. Ben hep doğadaki çiçekler, bitkiler ,ağaçlar ile insan arasında benzerlik kurarım. İnsana da sevgiyi verirseniz oda size geri döner. Ayrıca insanın olgunlaşması için zaman gerekir. Vücudumuzda nasıl tüm organların  arasında çalışması için denge varsa  tıpkı doğada aynı   denge var.
Söğüt ağacı yapraklanmaya başladı.
Şu an dışarıda kurşuni gri bir hava, yağmur yağdı yağacak. Çimenler kuru  suya ihtiyacı var. Ağaçlar bitkiler tomurcuklanmaya başladı. geç kalmadan dışarı çıkıp yürüyüş yapmalı .Doğanın ilkbahara hazırlanmasını seyretmeli.

4 yorum:

  1. Ahhh ne doğru bir söz yeterli sevgiyi gördü mü kalplerdeki bütün çiçekler açar bahar gelir

    YanıtlaSil
  2. eveeet bahar gelsin sen yine çok çok gez annat bizeeee :)

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürle Deeptone Bu sabah beni güldürdün. Cafe Tigris evet sevginin açmayacağı kapı yok.

    YanıtlaSil
  4. Bu çiçek beni çocukluğuma götürüyor, çok özeldir çok.

    YanıtlaSil

Ne okuyoruz? Babamın Tenekeleri Zehra Konukman'ın ilk kitabı

                                                                                                                                            ...