12 Ekim 2016 Çarşamba

sonbaharda ne yapılır ?

 Kuşlar uzak ülkelere uçtu. Bizde yazdan sonbahara oradan da kışa uyum sağlamaya çalışıyoruz. Sabah uyandığımda gün daha ağarmamış ya da güneş etkisini göstermemiş oluyor. Kış gelince saatlerde alınmadığı için sabah erken mesaiye başlayanlar, çocuklar , gençler  iyice karanlıkta işe okula gidecekler. Mevsimlerin değişimini sanat çalışmaları ile takip etmeye çalışıyorum. ;Tiyatrolar perdelerini açtılar.Sergiler çoğaldı.
 Devlet Tiyatrosunda Akün sahnesinde Neşet Ertaş oyununu izledim. Ankara seyircisi Küçük Tiyatroda aynı oyun devam edecek. İzlemeyenler için güzel bir oyun. Yaşamı mücadele içinde geçmiş. Hüzünlü bir yaşam .Türkülerde bir o kadar güzel .Oyunda neşe dert ve aşk var.
Aziz Nesin 100 yaşında sergisiyle sanatsal gezintim devam etti.







Ayrıca 18 Kasım 28 Kasım Taksav'ın düzenlediği 21. Tiyatro festivali çalışmaları hızlandı.Başvurular yapıldı. Oyun seçimleri titiz bir çalışma ve değerli Danışma Kurulu ile yapılıyor. Ben bu mevsimi seviyorum. Mutfaktan ve ev işlerinden farklı işler yapmak:sergi gezmek, tiyatro izlemek, toplantı yapmak .ruhuma iyi geliyor .Fotoğraf makinasını elime alıp doğanın içindeki değişimi fotoğraflamak. Zamanı dondurmak galiba beni heyecanlandırıyor.Yürüyüş yapıyor yağmurdan sonra toprağın kokusunu , yeni kesilmiş çimenlerin kokusunu içime çekiyorum.






2 yorum:

  1. Neşet dert aşk oyununu çok merak ediyorum, tavsiye edermisiniz?

    YanıtlaSil
  2. Evet Yağmur tozu güzel ,türkü dolu bir o derecede hüzünlü.

    YanıtlaSil

Bahar mı geldi? Hani nerede?

                                                                                                   21 mart nevruz bolluk bereket, gün eşitli...