12 Eylül 2016 Pazartesi

Seydişehir

Bir arkadaşımızın Seydişehir'e bizi davet etmesi sonucunda kısa bir ziyaret yaptık. Eski aileden yadigar evin resterasyonu başlamış. Eve bayıldım. Sabah gazete almaya gittiğimde  beton yığını bir kent.gördüm. Bu ev  sanki bir vaha.Çalışmalar bitince çok güzel bir konak olacak. Bu haline bile bayıldım.
                                                                         Komşu bir ev
                                                               Evin önden görünümü

                                                                   Bahçedeki üzümler


Bayram arifesinde olduğu için bayram hazırlıkları yapılıyor. Su böreği ev baklavası. Lezzetler harikaydı. Halanın enerjisine hayran kaldım. Seksenlerin üzerinde gençlere taş çıkartır.
                                                                    Elma bahçeleri çok güzeldi.
.

                                                                   Yeni dikilen elmalar.
                                                           Almanların yaptığı köprü.
 Kabak çekirdeği sever misiniz? Ben bayılırım . Fakat emeği o kadar çok ki . Kabaklar dikilir. İçindeki kabak çekirdekleri dolunca yani çekirdekler olgunlaşınca tarlaya girilip kabaklar parçalanır. Çekirdekler ayıklanır. Sonra örtülerin üzerinde kurumaya bırakılır. Eğer yağmur ya da nem olursa çekirdek işe yaramaz. Bu mevsim toplanma zamanıymış.Arkadaşlarımız bayram sonu toplayacak. Nem almadan kurumaya bıraklırmış. Aklımda kalanlar bunlar. Ne kadar çok emek ve dikkat gerekiyor.

                                                                     Kuğulu Park.



 Şehirin içi nasıl beton yığını ise şehir dışı o derece güzeldi.Yemyeşil. Daha gidemediğimiz bir çok yer var. Torasların dibinde güzel gezilecek bir yer . Kuğulu Park. İki günlük gezi güzel, dostluklarını sunan Hakan ve Fatma Hanım'a çok teçekkkürler.
Barış içinde bir dünyada nice bayramlar.


5 yorum:

  1. Niçin her yeri beton yığını yapmak için uğraşıyoruz ki hiç anlayamıyorum.

    Evlere bayıldım. Elmalara da :)

    YanıtlaSil
  2. Şehir dışları da artık betonlaşmaya başladı, bu büyük sıkıntı umarım tez vakitte önlem alınır. Güzel kareler yakalamışsınız. :)

    YanıtlaSil
  3. O Teyzeler ne güzel harıl harıl çalışmakta.... Maaşallah, tam bayram havası var resimde ;) Seydişehir de cok güzelmiş. Eski evler keske hiç yıkılmasa sadece restore edilse de eski havasını hep muhafaza etse.

    YanıtlaSil
  4. Seydişehir kent kısmının resmini koymadım. Çok katlı binalar Deniz. Bu ev arkadaşın halanın evi restore ediliyor. Yalnız çevre olarak çok güzel.Sırf çevresi için tekrar gidilir. Halanın ve diğer bayanların hazırlıkları yaptıkları harikaydı. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Seydişehir kent kısmının resmini koymadım. Çok katlı binalar Deniz. Bu ev arkadaşın halanın evi restore ediliyor. Yalnız çevre olarak çok güzel.Sırf çevresi için tekrar gidilir. Halanın ve diğer bayanların hazırlıkları yaptıkları harikaydı. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Bahar mı geldi? Hani nerede?

                                                                                                   21 mart nevruz bolluk bereket, gün eşitli...