8 Eylül 2016 Perşembe

Gözümüz aydın iki yavrumuz oldu

Sinop'tan Ankara'ya döndüğümüzde balkonda bir kuş. Sürekli cama vurup vurup duruyor. Evde bizim sesimizi duyunca içeriye kaçtı. Sonrada pencereden uçtu gitti. Sabah çiçeklere bakayım kurumayanları sulayım derken bir saksıda iki yavru güvercin . Eşime seslendim, anneleride yok ne yapacağız .Üzerinde tüyleri yeni çıkmış uçamıyor. Nasıl beslenir ne yerler? Üzüntüden ölüyoruz.  Eşim dedi ki google amcaya sor.  Balkon kapısını kapatıp içeri girdim. Ben araştırma yaparken  bir baktık güvercin geldi. İlkönce diğer saksılarda bulunan kurumuş ot ve tohumları yedi. Daha sonra ağzını açıp yavru güvercinlerin karnını doyurdu. Peki baba nerede? İşte anne ne olursa olsun onların karınlarını doyurmaya gelior. Baba yok Ben hala balkonu kullanamıyorum. Annede gidip gidip geliyor. Yavrular birbirine sokulmuş . Birbirleini ısıtıyor. Şimdi yine bakayım bakalım ne yapıyorlar? Anne şu an yok. Büyüyüp sağlıkla uçtuklarında çok mutlu olacağım.

7 yorum:

  1. Oy oy oy çok şekerler :)

    YanıtlaSil
  2. Size yavrularımı emanet ediyorum, gözünüz üstlerinde olsun demiş yemek aramaya gitmiş. Yakınlara bir yere bulgur bırakabilirsiniz bir avuç. Uğur getirsinler.

    YanıtlaSil
  3. Bebek kuşlar hızlı büyürler. Adları ne cicişlerin :D

    YanıtlaSil
  4. adları Calimero gün ve gece olsun. Gece anneyi gündüz yavruları bulduk.Küçük Joe teşekkürler.Handan çok tatlılar her sabah ne tüyleri ne kadar büyüdü diye bakıyorum.

    YanıtlaSil
  5. Ay sevsinler onları. Benim balkonumdada büyütmüştük. Güvercinler çabuk büyür.

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel bir sey bir canlının dünyaya hazırlanması, annesinin onları doyurmak için uğraşması vs. İns büyürler de uçup gittiklerini de görürsünüz

    YanıtlaSil
  7. Deniz kuşların biri uçup gitti. Diğeri yaşayamadı öldü ve ben çok üzüldüm. Anne hergün yuva yaptığı saksıya geldi. Sabahlarıda balkonun köşesine geliyor.hala vazgeçmiyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Bahar mı geldi? Hani nerede?

                                                                                                   21 mart nevruz bolluk bereket, gün eşitli...