7 Haziran 2016 Salı

Bir garip vaka





Kahvaltıda bayanlar ellerinde bulunan minik bal kavanozundan her biri bir kaşık balı ağızlarına attılar . Kızgın ama yarı mutlu. öfkeli . Gözleri duygu durumunu ele veriyordu. Cok üzülmüştü. Baş ağrısı bir yandan bir yandan da kendisine lanetler yağdırıyordu.
Roma'da küçuk bir dağ köyünden keyifli bir şekilde yeni dönmüşler. Doğal undan yapılmış pizza, üstü dağ çileğinden fırından yeni çıkmış turta yemişler ve doğal gazoz içmışlerdi . Alısverişler yapılmış. Bal, türüf mantar ve hediyelik reçelleri ellerinde keyifli bir gün geçirmişlerdi. Bu keyif nasıl bozulurdu ki. Otobüsten inerken elindeki fotoraf makinasını ne yapacağına bir türlü karar verememişti.. Otobüs güvenli gelmiyordu. Karar veremedi. Alışveriş merkezinde elinde fotoğraf makinasıyla da gezmek istemiyordu. Kararsızlik içinde kaldı. Bırakmaya karar verdi. Döndüklerinde inanamadılar. Otobüsun kapısı kırılmıs. Tüm sirt çantaları, montlar , çizme ve fotoğraf makinasınin yerinde yeller esiyordu. Hırsızlar kapıyı kırmış. Beş dakika ıcinde gördükleri herşeyi götürmüsler. En büyük kayipta kızil saclı kadınin .Çantanın içinde tablet, kuruyemiş, makyaj malzemeleri. Bazılarınin ilaç ,yeni aldıklari terlik. Polise gidip zabıt tuttular. Aklına gelen başina gelir derler misali. Günün keyfi kacmısti. Roma'da gece yemeğe çiktilar yüzlerinde keder keyifsiz bir akşam oldu.Herkes fotoğraf çekerken içimden hep ağlamak geldi. Makinam yoktu.anılarım çektiğim fotğraflar yoktu. Ne yediğinin tadına vardı. Nede gezdiklerinin. Gece bardaktan boşanırcasına yağmur yağıyordu. sanki gece bile acısını anlamıştı. Tadı tuzu olmayan gece. Roma 'da Collezyumda gece fotoğraf çekildi. Otele dönmek üzere yola çıkıldi. Bir telefon kayıplar duruyordu.. Sevindiler eşyalarını alnaya gittiler.Yedi kişiydiler . Girişte fotoğraf makinası ve tablet duruyordu. Montlar masanın üzerınde sırt çantaları ve çantalar boş, Alısverışten sadece bir küçük bal.

6 yorum:

  1. ahh!hep anlatılan İtalyan hırsızları demek.
    geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  2. İtaya'da bu tür olayların sık yaşandığı söyleniyor. Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  3. Üzüntüye gök yüzü de ağlayarak katılmış...

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürlerarkadaslar .Sonunda sevindik önemli eşyalar bulundu Ancak ilginç ola sırt çantasınin içindrkilrr yoktu. Hırsizlarin galiba karinlari acikmis bizim bal recel ve kuru yemiş ile herhalde hirsizlar bayan makyaj malzremrelerimiz geri gelmemisti .Paramızi korurkrn hic aklımıza gelmeyen otobüsun soyulmasıydi. O yüzden İtalya'da otobüste bir şrey bırakmayın .Montunuz sırt çantanızda gidebilir.

    YanıtlaSil
  5. Çok duyar oldum İtalya'nın bu yanını. İnsaflıymış sizinkiler, geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  6. Aaaa bu kadar hem de, otobüsü soymuşlar resmen ya!
    Güney İtalya'da yankesicilik çok yaygın ama bu kadarına da pes.

    YanıtlaSil

Ne okuyoruz? Babamın Tenekeleri Zehra Konukman'ın ilk kitabı

                                                                                                                                            ...