11 Ocak 2016 Pazartesi

yaşamı planlamak



*15 dakika sonra bilgisayardan kalkış
* yemek hazırlama 45 dakika menu arnavut ciğeri sebze olarak ıspanak yemeği
*1 saat ev işi salon toplanması ve süpürge
*sigorta şirketinden haber bekleyip araba işi ne olacak
* yaratıcı çalışma
*ev düzenlemesi
* 1 saat kitap okuma
şimdilik bu kadar.

Bu geçenlerde yaptığım plandı. Bu planlamaının en olumlu tarafı şu oldu. Uykudan kalktığımda genelde 7.30 gibi uyanırım .Televizyon izler (ancak uyanıyorum) en az bir yada birbuçuk saat sonra kahvaltı hazırlarım. Havalar güzelse kahvaltıdan sonra bazen  havanın durumuna göre kahvaltıdan önce  genelde yürüyüş yaparım. Şimdi yeni karar aldım. Uyandıktan sonra televizyon açmıyor onun yerine kitap okuyorum. Bu plan benim çok işime yaradı O arada Ayşe Kulin'nin Tutsak Güneş'ini bitirdim. Bugün iki roman aldım. Kararlarıma uymaya devam. Şimdi akşamları tv karşısındaki süreyi azaltmak. Yazın televizyon pek izlemiyorum.Belki  el işlerine başlarsam iyi olur.
        Çocukluğumuzda sarı defterler vardı  yaprakları sarı . Bir ara oğlumda görmüştüm. Geçenlerde eşim getirmiş .Şimdi onda ve bilgisayarda not tutuyorum. Bir de cep telefonumun not kısmı var. Aynı zamanda çantayada sığıyor,  nostalji oluyor. Bilgisayar, cep telefonu ve sarı yapraklı defter .Teknoloji ve nostalji .İki zıt durum.
        Kendimle ilgili yeni kararları alıp yazayım ayrıca o kararlara uyayım diye kendime tembihte bulunuyorum. Olumsuz alışkanlıkları değiştirmek açısından bu iyi oldu. Ne kadar çok yapılacak iş var. Hemen zihnimde planlayıp bazılarına öncelik verdim. Bazılarını da yapmaktan şimdilik vazgeçtim. Yaşamın kendisine bir plan yapmak. Bu çok hoşuma gitti. Daha disiplinli olmaya başladım.Yapmak istediklerimi böylece ertelememiş oluyorum.Anlatmak istediğim şu; ille planın yazılı olması gerekmez, günlük hayatın akışında yapmak istediklerimize odaklanıp gerçekleştirmek. Yapamadığımız zamanda strese girip kendimize kızmak yerine yapmama nedenlerini ortaya çıkarıp hayatı düzenlemek.Yaşama farklı bakmak ve keyif almak en büyük yararı.
                           Son aldığım kitaplar en üstekide fotoğrafıda  yaz mevsimini  hayal etmek için .

11 yorum:

  1. Zamanı verimli kullanmak için planlama yapmak iyi fikir de yaptığımız planlamayı duzenlı olarak istikrarlı bir sekılde uygulayabılmek daha güzel. Ins siz de uzun süre bu düzeni devam ettirebilirsiniz. Bana da Lazım benzer bir planlama ama önce Kafamı toplamam Lazım.

    YanıtlaSil
  2. Deniz zaten kafamızda plan hep var. Bu sadece yazılı olan. Bir de yapmak istediklerim ya da ertelediklerim var. Esas amacım onları düzenlemek.yemek yaparken bile bir plan yapıyorum.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Plan hayatımızı düzene koyuyor.Tam uygulayamasak da bir düzen sağlıyor.Planlı çalışırsam daha az yorulduğumu düşünüyorum.
    Çizgisiz sarı defterleri matematik derslerinde kullanırdık.Sayfanın daha rahat kullanımını sağlardı. Not tutmak için ne güzeldir.
    Düşündüklerinizi gerçekleştirmeyi diliyorum.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler Makbule Öğretmenim

    YanıtlaSil
  5. Bir plan yapıp onu her gün uygulamak imkansız gibi bir şey. Hayatın akışına göre planlı olma fikriniz bana ilham verdi. Zamanım olmasına rağmen yapamadığım; ama yapmak istediğim kimi şeyler var. İzninizle bu metodu denemek isterim.

    YanıtlaSil
  6. Kalemderi birde öncelik ve alışkanlıklarımız var. Benim kendi ile ilgili amacım bu alışkanlıkları değiştirmek.

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel bir fikir özendim, yapabilirmiyim diye düşünüyorum denemek lazım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Gezgin Kova neden olmasın .davranışlarımız alışkanlığa alışkanlıklarımızda takıntıya dönüşüyor. Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  9. Planladığım işler genelde yolunda gitmez. Önceden en ince ayrıntıya kadar düşünmeye çalışırdım baktım olmuyor, gelişine bıraktım. Şimdi her şey anlık.

    YanıtlaSil
  10. aslında günün tamamı bize kalınca hep çok şey yapabileceğimiz ama pıt diye de bitiveren zamanlar gibi oluyor,doyamıyoruz.
    şahane bi paylaşım olmuş.ben sabah 6 civarı uyanıp,eşi 6.30'da gönderip türk kahvesi eşliğinde bilgisayarı kucaklamak oluyor.
    şimdi karar verdim kahvemi kitap eşliğinde içeceğim.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Blog aleminde benim gibi listeciler çoğalıyor :D

    YanıtlaSil

Ne okuyoruz? Babamın Tenekeleri Zehra Konukman'ın ilk kitabı

                                                                                                                                            ...