23 Ocak 2016 Cumartesi

Rotasız Kaptandan Ankara'nın Güdül ilçesi.


Günlerden perşembe  sabah uyandığımda kardan göz gözü görmüyordu.O kadar güzel  ve yoğun yağıyordu .Arkadaşların facebook sayfasında İstanbul'un kar resimlerine imrenerek baktığımız günler nihayet sona ermişti. Sorgun Gölet'ine geziyi düzenleyen arkadaş aradığında iptal mi oldu gezi dedim -yoo dedi arkadaş -geliyorsunuz değil mi? diye aradım. dedi.Ankara'nın Güdül ilçesine bağlı Sorgun Göletine bir gezi düzenlenmişti. Daha önce birlikte gittiğimiz (en son Konya gezisi ondan öncede Kaman gezisi ) fotoğraf çeken arkadaşlarla bir aradaydık.İçimden bu havada çıkan kesin delidir diye kendi kendime söylenmekteydim. En büyük korkum yolda kalmak ya da zincirsiz bir araca rastlamaktı.Gezi sonunda  bu deliliğe dünden razıyım  dedim.Tabii işin bunlar espirisi . Sadece hava koşulları nedeniyle bunu söylüyorum.Fotoğraftaki manzaralara bakınca iyi ki gitmişim dedim.





                   Eski adı Keşanuz olan Anakara'nın   Güdül ilçesine bağlı  Yeşilöz Kasabası

Havanın çok karlı olması nedeniyle sorgun göletine gidemedik. Ankara'nın Güdül ilçesinde fotoğraflarımızı çektik. Ne güzel eski evler bozulmamış aynı canlılığıyla yaşamakta.
Güdül; Ankara 'nın kuzey batısında yer almaktadır.İlçe yakınından geçen Kirmir Çayı boyunca kayalara oyulmuş mağaralar MÖ 2000 Eti'ler daha sonra Frigler M:Ö 8 yy bu yörede hakimiyet kurmuşlar.
Güdül ile ankara arası uzaklık 90 km. Buranın leblebisi meşhur.Türkiye'nin yirmiye yakın yerine leblebi gönderilmekte.Mangal sucuk yapmaktan vaz geçerek Güdül'de esnaf lokantısına girdik. Mis gibi paça ve işkembe çorbalarını içtik. Dönerinden yedik. Alışverişimizi yaptık. İçimiz ısınmış dinlenmiştik.enerji topladık.Herkes Güdül sokaklarına dağıldı.tekrar fotoğraf çekmeye başladık.



Karın tadını çocuklar çıkarıyor.







                                                Hava soğuk olduğu için çarşıda kimse yok.
                                            Güdül'ün peri bacalarınıda ziyaret edelim dedik.


 Bir sonraki durğımız Mahkemeagaici Köyü .Bir başka yazıda onu anlatacağım.Akşam olmadan kar buz tutmadan yola koyulma zamanı gelmişti. Galiba rotasız kaptan olmak en güzeli .




12 yorum:

  1. Ne kadar güzel fotoğraflar , uzun zamandır kar görmüyorum :(

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Nesrin hem de ne yağma.

    YanıtlaSil
  3. Karı ben de çok severim,nasıl güzeldir,lapa lapa yağan kar ,hele karda kaymak tadına doyulmaz bir heyecan,evler de çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler DİKTİM DİKTİM GİYDİM.

    YanıtlaSil
  5. Fotoğraflar çok güzel :)

    YanıtlaSil
  6. ne güzel ama yaaaa kar yüzünden fotolar ne güzel de mi. bi dee o çıldır gölünde öyle gittiniz mi sahiden ya bayıldım bunu yazdım bi kenara gidicem mutlakası :)

    YanıtlaSil
  7. Evet deep trenle Ankara'dan 24 saatte trenle gittik.Çıldır gölünde faytona bindik.Sanki masallardaki gibi.Gölün üzerinde yürüdük.

    YanıtlaSil
  8. hangi tren ki bu. 24 saat mi. :)

    YanıtlaSil
  9. Deep ,İstanbul'dan kalkıyor doğu ekspresi yataklı vagon az sayıda 2 şer kişilik oda biz dört kişi kuşetli oda yatak açılıyor 4 yatak var her odada.İsterseniz uçakla gelen vardı. Geçen yıl bu zamanlar gittik.Ani harebeleri İshak Paşa Sarayı ve Çıldır Gölü sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Deep 2015 Şubat ayında gezinin yolculuk ve ishak Paşa sarayını anlatmışım.sevgiler.

    YanıtlaSil

Bahar mı geldi? Hani nerede?

                                                                                                   21 mart nevruz bolluk bereket, gün eşitli...