31 Aralık 2015 Perşembe

Bir yeni yıl yazısı da benden olsun.





Ankara'da sabah günlük güneşlikti, ama ayaz vardı .Şimdi yerini bulutlu bir hava aldı. Sabahleyin alamadığım hediyeler için yollara düştüm. Ankara'nın sokakları soğuk ve ruhsuz geldi.Yeni yıl geliyor diye heyecan duymuyordu. güzel elbiseler giymemiş ışıklarla süslenmemişti. Canlanmalı diye düşündüm. Heyecan duymalıydı. Süslenip püslenmeliydi.Herkese gülücükler attım. Neşeli iyi yıllar diledim. Gazete almak için markete uğradım soğuktan üşüyor malzeme yüklüyordu. Ayakkabıcıya uğradım. Kocaman bir valizin içine gömülmüş işi ile uğraşıyordu. Torun ve kızıma uğradım. Torun yerde oyun halısında oynuyor annanem geldi hoşgeldi anlamına gelecek sesler çıkarıyor.  Gülücükler savuruyordu.onu sevmek bana çok iyi geliyor.  Eve geldim eşim yemek yemeğe vakit bulamamış çalışıyordu. Bugünü anlatacak kurabiyeler yapmalıyım dedim. Bir de dikekler dilemeli; ülke için ,dünya için .İlk aklıma gelenler mülteciler oldu. Evlerinden yurtlarından ayrılan. Elime sihirli bir değnek alayım tüm silahları ortadan kaldırıp yerine karanfil koyayım. insanların düşlerine girip umut olayım diye düşündüm.
      Ne güzel en azından bloglarda iyi dilek var. Sanal dünyada olsa .Ben dileklerimi evrene yolladım. evrende size yolluyor.Umutsuz olmayın.İyimser olun. Gönlünüzden geçenler gerçek olsun.

6 yorum:

  1. Ankara hep biraz asık yüzlüdür zaten... Mülteciler ile olan en başta iyi dileklerinize tüm kalbimle katılıyorum... Yeni yılınız, yeni yılımız kutlu olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Çok soğuk ya bu şehir :D Kendimi bildim bileli ayazı süründürür. Avmleriyle ünlü güzide şehrimizin bence en güzel süslenmiş avmsi Kentpark :)

    Mutlu bir yıl olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Zihnin arka sokakları avmlerde olmasa çok renksiz olacak. Birde Tunalı caddesi ışıklandırılmış.sevgiyle kalın.
    Teşekkürler Kalemderi sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  4. Ülkemize barış, bizlere dilediklerimizin hayırlısını getiren bir yıl olsun 2016.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler Tülin hoşgeldi 2016 .Dileklerin gerçekleşsin.

    YanıtlaSil
  6. Sağlıklı ve huzurlu bir yıl dileğiyle sevgiler.

    YanıtlaSil

Bahar mı geldi? Hani nerede?

                                                                                                   21 mart nevruz bolluk bereket, gün eşitli...