30 Mayıs 2015 Cumartesi

Almanya Hildesheim

Tarihin sanki içinde yaşıyorsun. Sokaklar caddeler ve binalar. Arrnavut kaldırımlı bir yol. Almanya'nın aşağı Saksonya bölgesinin güneyinde bir şehir.Şehrin bazı sokaklarında ki evler insanı ortaçağda yaşıyormuş havası veriyor.  Şehrin tarihini okuduğumda İkinci dünya savaşı sırasında ağır bombardıman geçirmiş. Büyük kiliseler, tarihi pazar yeri bir kısmı yeniden yapılmış bazıları restore edilmiş. Şehrin mistik havasını hissedebiliyorsun. Şehir yeşil ve evler çiçek bahçesi .Gözün yeşile doyuyor. Havası tertemiz Evler genelde bahçeli en fazla üç katlı konutlar var. Şehirde dolaşırken bir bakıyorsunuz yol ormandan geçiyor.

Kaldığım yere beş dakikalık mesafede küçük bir göl var. Tonkuhle. Dün farkına varmadan tek başıma keşif yaparken bir başka göle rastladım. Hohnsensee. Diğer göle nazaran daha büyük. Ördek  ailesi yaşıyor.


Şu anda sanat festivali var. Performans sanatı ile ilgili. Eski bir okul .merkez olmuş.

































Şehri gezerken bir yandan sanatsal çalışmaları izliyor bir yandan da oğul ile özlem gideriyorum.





Renkli sokaklar, tarihin dokusuyla süslenen binalar ve yeni bir yerde olmak. Gezmek tanımak ve öğrenmek seyahatin kazandırdıkları.


8 yorum:

  1. Tadını çıkar, keyfine var olur mu? Benim için de gez :)

    YanıtlaSil
  2. Gezdiğiniz, gördüğünüz yerleri paylaşmak ne güzel.
    Binalarda mimari yapı ne kadar görkemli ve güzel.
    İyi yolculuklar...

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler Tülin Senin içinde geziyorum.buranın yeşil oksijeni yolluyorum.Evet makbule Hanım.eski mimarı yapı ve evlerin estetiği insanı hayran bırakıyor.

    YanıtlaSil
  4. Doyasıya keyfini sürün. :)

    YanıtlaSil
  5. Yeni bir yer görmek güzel bahçe perm. Birde tek başına bunu başarmak daha güzel..Yeni bir yer yeni bakış açısı sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  6. almanya görmedim yaa bi berlini göreyim diyom. annatsana berliniiii ya da eski yazın varsa sölesenee :)

    YanıtlaSil
  7. Deeptone Berlin'i ben gormedim.Onun yerine bügün Hamburg'a gidiyorum.Onu anlatsyim.Yıllar önce Münih Kaufbeuren' görmüstüm. Sevgiler

    YanıtlaSil

Bahar mı geldi? Hani nerede?

                                                                                                   21 mart nevruz bolluk bereket, gün eşitli...