10 Nisan 2015 Cuma

sardunyalar susuz kalmasın.

Sabahları uyanır uyanmaz ilk işim dışarı bakamaktır. Tam karşımızda da bakkal var. Kaç gündür kapalı merak ettim hastalandı mı ?diye içimi bir hüzün kapladı. İnsan alışınca kötü oluyor. Saat gibidir, zamanı oradan öğrenirim. Eger açıksa saat 7.00 olmuştur. Sonunda öğrendim yengesi ölmüş . Kars'a gitmiş .İçim biraz rahatladı. Evin girişinde bir akşam bir kalabalık ölen mi var? sorusuna babamız öldü dediler. Başsağlığı diledim.Beyaz sakallı yüzü nur içinde bir amcaydı. Balkonunda sardunyalar vardı. Kızları gelir giderdi. Balkonda sigara içen bir bakıcı vardı. Şimdi sardunyalar susuz kalacak. Tıpkı annem ile babamı kaybettiğimde çiçeklerin kuruması gibi. memleketten getirememiştim. Alıştığımız durumlar elimizden kayınca yaşam ne kıymetli oluyor. Bahar yürüyüşlerine başlayamadım. Kendimi keyifsiz hissediyorum. Havada soğuk sarıp sarmalanıyor gazete almaya çıkıyorum.  Bahar çiçeklerini göreyim diye İlkbahar Park' ında bir tur atıyorum. Evdeki çiçeklerim boyunlarını bükmeğe başlamışlar. Susuz kalmak ne kadar kötü, hemen çiçeklerin  yaprakları solmaya başlıyor. Tıpkı insan gibi. Alıştığımız şeyleri kaybedince ben de öyle oluyorum. Hasta olmamak, canın bir şeyler hissetmememesi, gönül kırgınlığı hepsini birleştirince ben de solan bir çiçeğe döndüm. Gayret et diyorum. Balkon için aldığın çiçekleri düzenle, günlük hayatın tek düzeliğinden kurtul. sevdiğin bir arkadaşı ara.yavaş yavaş yapıyorum. canlanmağa başladım ama bana yetmiyor. Beden yorgunluğu ruh yorgunluğu ile birleşince kötü oluyor. Şu an dışarıda güneş var. Hava biraz daha ısınsın. Gazete almağa çıkayım. Alt parkta bir turlayım. Gidip sardunyalara bakayım.Balığın suyunu değiştireyim.

9 yorum:

  1. Evet, sözünü ettiğiniz durum bende de var ama bırakmamalı kendimizi. Sardunyalar ve diğerleri sulanmalı. Bizim evde patililer de var. Doymaları, gezdirilmeleri gerek. Umarım bu bahar çarpması halleri çabuk geçer.

    YanıtlaSil
  2. Selam ,
    Begonvilli ev.Bahar mı üst solunum yolu rahatsızlığı mı nedir bilemedim. Evet doğru söylüyorsunuz.Çaba gösteriyorum. Sizin evdeki patilileri izliyorum.Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  3. Bugün yürüyüşe çıkarken kendime çiçek almayı düşünmüştüm. Markete girip ev için alışveriş yaptım. Elim kolum doldu yine çiçek alamadım. Kızıyorum kendime. Nisan ayı geçti bir papatya alamadım. Ama balkona sardunyalar diktim. Büyümekteler...

    YanıtlaSil
  4. Olsun en azından balkona çiçek almışsın. Güzel tarafından bak. Mihriban özledim seni hadi gel artık.

    YanıtlaSil
  5. Geçmiş olsun. Bu yıl bahar aldatıcı havalar ve hastalıklarla geldi.
    Bitkiler de güzel havaları özledi.

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler Makbule Öğretmenim. bütün kış hasta olmadım. Baharda oldum. Biraz benim dikkatsizliğimden saçımı yıkayıp çıktım .Rüzgar ve kuru ayaz yedim ödülü bu oldu. Sağlık en kıymetli hazine.

    YanıtlaSil
  7. İçinizdeki çiçekler solmasın bahar çarpması diyorum bıraksalar devamlı evde pinekleyeceğim..iş yerime gidinceye kadar söylenerek gidiyorum...

    YanıtlaSil
  8. Selam Bilge yorumun için teşekkür Bazen insan kendini kötü hissediyor. enerji gerek. bugün yapılacak çok iş var. Başla bir yerden diyorum. Size iyi çalışmlar.sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  9. Sardunya en sevdiğim bahçe çiçeğidir. Her zaman balkonumda birkaç saksı olur rengarenk. Hele o yapraklarına dokunduğunuzda salgıladığı koku var ya, alır götürür beni büyülü diyarlara... Yazını okuyunca da geldi bak kokusu... :)

    YanıtlaSil

Bahar mı geldi? Hani nerede?

                                                                                                   21 mart nevruz bolluk bereket, gün eşitli...