9 Kasım 2014 Pazar

Haymana Kaplıcaları

Kızlarla geçen yıl konuşmuştuk. Günü birlik kaplıcaya gidelim bir hamam sefası yapalım, kirlerden arınalım diye.Kısmet oldu. Cuma sabahı 8.00'de kızlarla buluştuk. Yola koyulduk. Güneşli bir sonbahar gününde rahat bir yolculuk yaptık. Ankara'ya yetmiş km uzaklıkta. İnsan dibindeki yere gitmekte zorlanırmış derler ya doğru.Arkadaş Midas otele rezarvasyon yaptırmıştı. Günü birlik gittiğimiz için giriş 25 lira. eğer gece kalmak istersek  kişi başı yarım pansiyon 90 lira. Çocukluğumda Salihli kaplıcalarına gitmiştim çok keyifli günlerdi.

 Kısa bir dinlenmeden sonra kendimizi önce havuza attık. Yüzmeyi özlemişim. Ardından termal suya, sauna ve hamam sefası ile sabah bölümünü kapattık. hepimiz bir rehavet sardı.
Erken kahvaltı yaptığımız için acıktık. Eh sporda yapmıştık. en güzeli de kirlerden arındık. Her birimiz pembe yanaklar içinde öğle yemeğine oturduk.


Tercihiz et yemekleri oldu. Dağlarda yetişen dana ve kuzular ın etleri çok lezzetliydi. Haymana'nın pazar olduğunu öğrendim. kızl okey keyfini çıkarm ve dinlenmek istedikleri için ,ben de şehri ve pazarı merak ettiğim için ver elini Hayman dedim. Fotoğraf makinamı sırtladım.Pazar bana çok ucuz geldi. O hafta pazara gitmemiştim. Taze sebze ,otlar ,meyveler beni mutlu etti. Yöresel ot olarak su teresi bulabildim.Şehir dağınık bir yerleşim geldi. Belki yolu bilemediğim için. Eski evleri aradım pek yoktu.



Tezgahtar ağbimiz elimde makinayı görünce bana   poz verdi.





Şehir gezisini bitirince öğleden sonra havuz sefasına kaldığım yerden devam ettim.



Güzel bir gün bitmek üzereydi. kızlar keyifli her birimiz dinlenmiş bir şekilde yola koyulduk. Oyaca köyünde daha önce çalışan arkadaşımızın tavsiyesini dinledik.  Etimizi aldık. Ankara yoluna dönüş başladı. Ayda bir bu keyfi yapmak üzere sözleştik.




4 yorum:

  1. oh mis :)

    Güzel oluyor böyle molalar:)

    YanıtlaSil
  2. Hamam mı...Bayılırım.
    Sefanız olsun. Ne iyi etmişsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Tülin arkadaşlar hamam sefasını anlata anlata bitiremiyorlardı. Bir de ben göreyim dedim. Güzel bir sefa. kendimize bakmak gerek.

    YanıtlaSil

Ne okuyoruz? Babamın Tenekeleri Zehra Konukman'ın ilk kitabı

                                                                                                                                            ...