9 Mayıs 2014 Cuma

eskimeyen dost

80 li yıllardı.Sağ sol kavgalarının hareketli olduğu dönem. Okulumuzun kantini kullanamıyorduk. Kavgalardan her yer parçalanmış. Sadece yemek hane sağlamdı. Öğle yemeklerimizi de hep kaşıkla yerdik. Herhalde gruplar kavga etmesin diye. Çatal bıçak yok. Bir gün dersteyiz. arka sırada oturan arkadaş seslendi. Sonra sohbet etmeye başladık. Sosyoloji bölümünde okuyormuş. Bizden bir dönem sonra başlamış. Ben de psikoloji bölümünde okuyorum demiştim. Dostluğumuz sıra arkadaşı ile başlayan uzun yıllar devam eden bir dostluk. Biz beş kardeşiz. Hiçbir kardeşim yanımda değil. O bana kardeş oldu. Yağmurlu bir haziran günü beni evine davet etti. annesi ve ablalarıyla tanıştım. Çok becerikli bir bayan. İlk börek yapmasını ondan öğrendim. Çocuklarım küçükken onları alır ziyarete giderdim. Bir araya gelince birbirimize olan iletişimimiz çok anlamlıydı.Olaylara yaklaşımı farklı , güzel önerileri vardı. Açıklamaları ile beni düşündürürdü. Ondan ayrıldığımda hafiflemiş ve güzel gün geçirmenin keyfi içinde olurdum. Zihin becerisi gibi el becerisi de var.Son yıllarda ki görüşmelerimiz dışarıda olmaya başladı. Yoğun çalışıyor. Ev ziyaretleri ile görüşmelere devam etmeye karar verdik. Bana kahvaltıya geldi.
Bir yandan eski günleri hatırlarken bir yadan da beraber olmanın mutluluğunu yaşadık
Kahvaltının üstüne yenilen krem kremal ağzımıza sohbetler kadar hoş tat bıraktı.

Çiçeklerin harikulade görünümü gözümüzün önünde.
Yemeğin üzerine içilen kahve.Çıkan fallarda geleceğimizi aramak. Bir üst mertebeye yükselme var. Bakalım ailede kim olacak?.
Modaya uyup günümüzü selfi ile tamamladık

9 yorum:

  1. Çok keyifli bir gün olmuş. Öyle güzel anlatmişsın ki tadını buradan hissettim.

    YanıtlaSil
  2. Çok keyifli ydi. Eski dostlar gibisi yoktur. Benim içinde bir fal bakar mısınız? Kısmeti de yeni bir aşk, para mutluluk var mı?

    YanıtlaSil
  3. Selam Bahçeperisi,Fala inanmam.Ancak her kahve içişte kızlar kapatırlar.Bazen yorumlarım. İşin esprisi. Ben sizin geleceğinize baktım.Mutlu bir aşk kapıda.Eğer bir arkadaşınız varsa sorunları çözüyorsunuz.Yoksa yakınlarda uzağa gitmenize gerek yok.Çevreden biri. Mali açıdan baktığımda az ama düzenli bir gelir getiren antlaşma yapacaksınız. Her şey gönlünüzce olsun.

    YanıtlaSil
  4. Ïnşallah, her ikisine de çok ihtiyacım var.

    YanıtlaSil
  5. Tadindan yenmeyen zamanlardir, eski dostlarla sohbet

    YanıtlaSil
  6. Aynen öyle.Ne güzel ifade etmişsin Berfin Yalçın.

    YanıtlaSil
  7. Öyle dostluklara şahit oldum ki çok şükür, kardeşten öteye geçtiler.
    Ne mutlu sana da.
    Alp ime bir kardeş olsun mu diye epey bir düünmüştük bir ara. Ama aynı imkanları veremeyiz, bir çocuk anca diyip vazgeçtik. Önemli olan kandaş, karındaş olması değil...bence yoldaş lazım bu hayatta.
    Onu bulsunlar dilerim.

    YanıtlaSil
  8. Evet Emel ben Ankara'da yalnızım ama öyle dostlarım arkadaşlarım var ki kardeş gibi.Bazen de senin dediğin gibi kardeşten öte.

    YanıtlaSil
  9. zaten dostluk eskilerdense bir başka oluyor, çünkü en saf hallerimizi biliyorlar, ne güzel ne kadar mutlu ki size yıllar geçse de yine karşılaşabilmişsiniz...

    YanıtlaSil

Bahar mı geldi? Hani nerede?

                                                                                                   21 mart nevruz bolluk bereket, gün eşitli...