18 Şubat 2014 Salı

Martıların çığlığını duyuyor musunuz?

Her gece çığlık çığlığa .Aç kalmışlardı. Denizde balık yok; karınları nasıl doyacak?  Akşamları onların sesleri ile yatağa girmek ,düşlerinde onları görmek .karabasanlar basması ,uykuların anlamsızlığı. Aç kalınca ne yer martılar ?Çatıdan oluklar tıkanınca hep tavuk kemikleri buluyoruz. Aç kalmamak için balık yerine tavuk  Önce denizdeki balıkları bitirdik. Plansız avlanmalar,balık unu fabrikaları ile..Yakın zamanda onuda bulamayacaklar.Onlar çığlık atsa da biz kulaklarımız tıkayacağız. Sinop güzellikleri nükleer santralın kurulması ile sona erecek.Belki de denizde martı göremeyeceğiz. Kış olunca karabataklar göçmeyecek. Yediğimiz armudun tadı bozulacak, Martıların çığlığını duymadığımız için. Deniz kirlenecek. Ve ben düşlerimde martı seslerini duyacağım. Torunuma martıları anlatacağım.sadece resimlerde. Denizler sessiz kalacak. anlattıklarını dinlemediğimiz için. Her şey bitince attığımız çığlıklar anlamını yitirecek. Ağaçları kesiyoruz .Nükleer santral için yollar yapıyoruz geniş geniş. . Şimdi çeşmeden içtiğimiz suyun tadı bozulacak. KAPATMAYALIM KULAKLARIMIZI SESLER ÇIĞLIĞA DÖNÜŞMEDEN


7 yorum:

  1. "Hüznün tadında" başlayan bir tanışma, "parıldayan çiçekler" arasında sürsün istedim.
    Yılların getirisi ağır oldu belki de; kulaklarımız duymaz, gözlerimiz görmez oldu. Çoğumuzun sesi çıkmıyor artık. Martıların isyanı, balıkların, kuşların küsmesi de o yüzdendir mutlaka.
    Dünya temizlendikçe herhalde biz insanlar da kendimizi bulacağız.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  2. Blogunuza üye olmak istediğimde, pek çok blogda olduğu gibi "hatalı yapılanma" işaretini gördüm. Bende de öyleydi,"zeugma" adlı blogdaki bir açıklamayla düzelttim. İsterseniz bir bakın: Kumandadan şu sırayı izliyorsunuz;Temel-Yayıncılık-Blog adresi-Düzenle(adreste bir küçük değişiklik yapıyorsunuz. Mesela blog adının sonuna o anlık bir k daha koyabilirsiniz. Parıldayan çiçekk gibi.Aynı sayfada kaydete tıklıyorsunuz.
    Sonra aynı işlemi yeniden yapıyorsunuz. Temel-Yayıncılık- Düzenle(Blogunuzun doğru adını yazıyorsunuz)Kaydet'e yeniden basıyorsunuz.
    Karışık gibi görünse de inanın değil. Zeugma'nın Gadget adlı yazısından da yararlanılabilir.
    Mesela ben de "izlediğim Bloglar nasıl yerleştirilir hala bilmiyorum.
    Selam-sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Pazar günü sahilde yürürken, bir hanımın kedileri doyurduğunu gördüm.İki martı seke seke yürüyerek kedilere yaklaştı. Belli açtılar. Kedilerden belki bir şeyler kaparız diye bakıyorlardı öyle. Ama onları besleyen hanımlar yoktu ne yazık.

    YanıtlaSil
  4. Sıra martılarda, onlarda eksilecek hayatlarımızdan :(

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler Makbule ne kadar kolaymış.güzel yorumun va aydınlatıcı bilgin için.
    Sağol Mihriban Aslında esas temam Nükleer santral içindi.tam olarak ifade edemedim mi diyee düşünüyorum.
    Tülin yorumun için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Nükleer Santraller yüzünden sadece martılar mı, her canlı etkilenecek. Hep kuşlar flmi gelir aklıma aç aklınca insanlara saldırıyorlardı. Öyle bir şey olunca anlayacağız yapılan hataları ama çok geç olacak.

    YanıtlaSil
  7. Evet İlhan Bey aynen dediğiniz gibi geç olmadan anlasak.

    YanıtlaSil

Bahar mı geldi? Hani nerede?

                                                                                                   21 mart nevruz bolluk bereket, gün eşitli...