26 Şubat 2014 Çarşamba

Biten şeylerin ardından

         Bazen veda bile edemezsin. Belli zamanda belli mekanda olmaya alışmışsın. birden özlediğini düşünürsün ;yapacağın konuşmaları. İçini bir hüzün kaplar. Benzer duygu ben de yurt içi yurt dışı gezilerinde oluşur. Bir daha nerede karşılacaksın .Ya da bir kentten ayrılırken aynı duygular içinde olurum. Şimdi de fotoğrafçılık kursu bitti. Konuşmalar yapacaktım . Kendimi hazırlamıştım. İlk başta neler hissettim. Son Beypazarı gezisinde çektiğim fotoğrafları değerlendirecektim. Belki de yarım bırakmak iyi. Yarım kalmalı ki yaşadığın anın değerini bilesin. Git gel duyguları içindeyim. İçimi hüzün kapladı. alışmıştım .Bazı haftalarda fotoğrafları beğenirdi öğretmen. hemen kendime güven gelirdi. Kış gününde yapılan alan çekimleri benim evden çıkmak için bir nedenim olurdu. Soğuk dinlemez elimizde eldiven. Ulucanlar ,Hamam önü  ,Kale,Dikmen Vadisi .Ulucanlar hariç diğerlerini gezmiştim.Ama fotoğraf çekmek amacıyla gitmek farklı duyguydu. Farklı kareler yakalamak .Çekerken öğretmenimizin anlattıklarını hatırlamak .Arkadaşların farklı bakış açılarını görmek güzeldi. Son Beypazarı gezisinde yakaladığım kareler ile ilgili değerlendirme yapmak istiyorum.
          KALAYCIDA ZAMAN adını koydum.Çalışırken fotoğraf çektim; değişik açılardan ve farklı ışık ile .Güzel bir fotoğrafı yakalamak için zaman gerekiyor.Onu öğrendim.Neden kalay yapan insan. Bana geçmişi hatırlatıyor. Çocukluğumda  kaplarımız bakırdı. Bir bakır sahanımız vardı. Onda yumurta pişirirdik. Kalaycı bağırırdı kalay var kalay kalaylanacak kaplar. Ateş yakar kalayları kalaylamaya başlardı. Ateş önünde geçen zaman. Aynı zamanda unutulmaya başlanmış mesleklerden biri .Evde sadece bakır olarak cezve var. Kahve yapmak için.genelde eşim sabah tıraşında su kaynatmak için kullanır.


Diğer fotoğrafın adı BEKLEYEN İNSANLAR. Üç insan çarşıda bir kapı önünde oturmuşlar .aralarında sohbet ediyorlar .yoldan geçene bakıyorlar.Sağbaştaki teyze aman bir dakika kendime çeki düzen vereyim dedi.
Bu son resim .8 Mart dünya kadınlar günü nedeniyle çektim. EMEKÇİ KADIN .Her yerde kadın. Hıdırlık Tepesinde ,çarşıda, lokantada. Kadınlar bizim kadınlarımız. Dantel örtüsü de ne güzel duruyor.
Paylaşacak resimler çok  Yine de kısa olsun dedim.baharı anlatan bir fotoğraf. ÇİĞDEMLER AÇARKEN


10 yorum:

  1. Resim çekmek için fırsatları kaçırma sakın."An" geçip gider çünkü...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Mihriban dediğin doğru erteleme hiçbir şeyi.
    Hayat izlerim Teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. o kadar güzel o kadar anlamlı ki hepsi , en sondaki tellerde bambaşka olmuş , emekçiler de çok anlamlı ,ne desem yetersiz kalacak sanki...

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. fotoğraflar çok güzel
    sevgiler

    YanıtlaSil

Bahar mı geldi? Hani nerede?

                                                                                                   21 mart nevruz bolluk bereket, gün eşitli...