28 Mayıs 2013 Salı

Yolda olmak

Ben dönmezem yolumdan Şef;Mehmet Erenler.
Yol alana,yolunu bulana,yoldan çıkıp yola gelene.gönül yoldaşını arıyor,konulu ODTÜ Türk Halk Müziği Topluluğu Mezunları Halk Müziği ve Halk oyunları gösterisini izledim.Konu yol olunca benim aklıma hep yolda olmak gelir.Hep bir yerlerde olmak.Farklı mekanlar,farklı zamanlar.Nedense sabit yerimde durur oldum.Cumartesi akşamı konserdeydim.Bir arkadaşım korodaydı,onu izlemeye gittim..Konu yol olunca türküler de yol ile ilgiliydi.GİNE GAM YÜKÜ KERVANI GELDİ.İle başlandı.İŞTE GİDİYORUM ÇEŞM_İ SİYAHIM ile devam etti.Bir kaç parça ismi sayayım:YİNE DERTLİ DERTLİ GİDİYORSUN,KARA TREN GELMEZ OLA ,UZUN İNCE BİR YOLDAYIM.Son TÜRKÜ:DÖNEN DÖNSÜN BEN DÖNMEZEM YOLUMDAN  Pir Sultan Abdal'dan son bölümdü.Yollardan söz edildi;kara,tren,hava ve deniz yolları.Hep türküler hüzün doluydu.Hüzünlendik,içimizi gam yükü sardı.Halk oyunları ile şenlendik.resimler çok güzel değil.Ancak bir kaç tane olsun göstereyim.Fotoğrafların üstüne tıklarsanız daha güzel oluyor.Yolda olanlara yola selam diyerek yazımı bitireyim.


10 yorum:

  1. Epeydir biz de yerimizde sayıyoruz. Hep plan var da hayata geçemiyor.

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir paylaşım olmuş.Halk oyunlarını çok severim :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, blogumu ziyaretinize teşekkür ediyorum, türkü ziyafeti güzel olmuş, ben de severim türküleri, Ankara'lı blogcular olarak buluşma fikri güzel, benim de birkaç arkadaşım istiyordu, o zaman kış olduğundan yazın olsun demiştim hatta:)gün saat kararlaştıralım onlara da çağrı yaparım, hep birlikte toplanırız inşallah..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. Canım merhaba, öncelikle gün kızkardeşimdeydim geç onay verebildim yorumlara kusura bakma:) gelir gelmez heyffi arkadaşımı da aradım, o da gelmek istiyor, leylak dalı onun da sevdiği bir arkadaşıymış, Ankara'da aysema da var başka kim var şu an aklıma gelmiyor, yalnız heyffi Zonguldak'a gidiyormuş, 1 hafta sonra dönecek, bir hafta beklersin değil mi?
    Yer önerisi için aklımda bir yer yok, heyffi de gelsin, çay, kahve içebileceğimiz herhangi bir pastane vs. olabilir sen de uygun görürsen.

    YanıtlaSil
  5. Selam canım, evet heyyfi iki arkadaşa daha haber verecek, katılım çok olacak bu da dediğin gibi güzel bir şey. Tamam o zaman 9 temmuzdan sonra hepimiz yine konuşup, gün belirliyoruz. Ben tatile çıkmayacağım için herkese uyarım:) sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Demek siz de Ankarada yaşıyorsunuz, önce tahmin ettim çünkü akşamları özellikle serin oluyor ve ben de çoraplarımı giyiyorum:) Sonra da emin olmak için bloğunuza bakayım dedim ;)
    Bu havalar tam olarak ne zaman ısınacak acaba burada? :)

    YanıtlaSil
  7. red riding hood bana mı yoksa blogun sahibine mi sordunuz tam anlayamadım ama havalar bugün ısınmış:)evlerin içi hala iyi aman evlerin içi ısınmasın zaten böyle serin kalsın:)

    YanıtlaSil
  8. Evet Red Riding Hoot dışarısı sıcak içerisi serin.Biraz da keyfim yok.ancak 2 3 kişi ile konuştum aynı fikirdeler.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba parıldayan çiçek,
    heyyfi arkadaşım tatilden dönmüş bizden haber bekliyormuş,bir gün kararlaştıralım, yalnız 15 temmuz olmasın çünkü adliyede balyoz davası için desteğe gideceğim.
    Bir de Kızılay'da bir yerde buluşursak merkezi yer, herkes tek vasıtayla fazla yorulmadan gelebilir, malum havalar sıcak iki vesait yapmayalım değil mi?:))
    haber bekliyorum
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. az önce tel. geldi cuma günü (yani yarın değil öbürgün) de tamirci gelecekmiş, yani 12 temmuz da müsait olmayacağım...

    YanıtlaSil

Bahar mı geldi? Hani nerede?

                                                                                                   21 mart nevruz bolluk bereket, gün eşitli...