1 Mayıs 2013 Çarşamba

Sebzelerin serüveni başlıyor

Bugün dünürlerin köydeki evdeydik.Bahçeyi otlar bürümüştü.Toprak ilgi istiyordu.Otların arasından ebegümeci otunu topladım.Memlekette gözlemenin içine  ya da pişinin içine koyarlar.Bahçe kolay adam olmaz diye düşündüm.Ancak emek ve teknolojinin birleşimi bahçenin ottan temizlenmesini sağladı.Biz kenardaki çapanın giremediği otları temizledik.Ben çok yapamadım ,hemen yoruldum.Dünür çok uğraştı kan ter içinde kaldı.Havanın sıcak oluşu daha çok yorulmaya yol açtı.Yorgunluğun ardından kana kana  su içtik.Damat ve babası çapa ile uğraştılar.Ne kadar teknolojide olsa onu sen çalıştırıyor,yürütüyor,toprağı alt üst ediyorsun..Bayağı yoruldular.Ama bahçe yavaş yavaş toparlandı,gübre atıldı.Toprak havalandı.Daha işleri var.Geçen yıl babamın bahçesinden kayısı kopartırken ne kadar zorlanmıştım.Düşünün ekim için toprağı hazırlamak sonra fideleri ekmek öyle kolay işler değil.Çıkan otlar temizlenecek ,fideler çapalanacak. Yediğimiz sebze soframıza kolay gelmiyor.Mis gibi kokan domates,dalında çıtırdayan biberi,görünce gerçekten değer diyorsunuz.
                                                                          Bahçenin ilk hali




                                                                   Bahçenin son hali

                                 

6 yorum:

  1. esPazarlarda köyden gelen satıcıların ellerine bakınca emeklerini tahmin edebiliyorum. Çok emek var..
    Pazarlık eden insanlara da kızıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Başak ben de öyle düşünüyorum.emek harcanarak yapılıyor.

    YanıtlaSil
  3. Emeginize saglik..Bol sebzeli, meyveli gunler..

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler yaşam esintileri.BEN DE BALKONA EKTİM.HER GÜN BAKIYORUM .Bakalım ne zaman domateslerim oluşacak

    YanıtlaSil
  5. Bahçeden kopan domatesin tadına doyum olmaz. Çocukluğumda bizim de bahçede domates, patlıcan fasulye gibi sebzeler ve otlar yetiştirilirdi. Çok keyifli. Adaşımı takibe aldım.

    YanıtlaSil
  6. Selam Zehra benzer çocukluk geçirmişiz.Babam bahçe yapardı.Bizi çapaya götürürdü.Çok kızardık.İyi ki çocukluğumuzda doğal sebze yemişiz.Şimdi balkon ve terasla avunuyoruz.Şimdi yeşile hasret beton binalar arasına sıkışıp kalmışız.

    YanıtlaSil

Bahar mı geldi? Hani nerede?

                                                                                                   21 mart nevruz bolluk bereket, gün eşitli...