19 Aralık 2011 Pazartesi

biraz yavaşla

Herşeyin hızlı olduğu bir dönemde yavaşlamaya ihtiyacımız var.Gücümüz yetmez yorulabiliriz.Sakin olalım.Sevdiklerimiz yanımızda.Sıkıca sarılın onlara.Kapatın televizyonu yanınızda kim varsa sohbet edin.Sevdiklerimiz kuru çiçeklere benzemesin.Dostlarımıza ,arkadaşlarımıza ya da yanımızdaki eşimize seni seviyorum diyelim.

5 yorum:

  1. Çok haklısın! Zor olan işte bunu başarabilmek...

    YanıtlaSil
  2. Ben de katılıyorum. Hatta Avrupa'da çok popüler olan ''Yavaş şehir'' projeleri ile uygulanan yaşam tarzı bizde de dile getirilir oldu. Kent baz alınsa da asıl amaç insanları materyalist koşuşturmalardan koruma amaçlı.

    YanıtlaSil
  3. hız ile parelel giden tüketimle birlikte metalaştık.
    duygu,sevgi, his araki bula..

    YanıtlaSil
  4. Teknoloji harika sizlerle tanıştık ne güzel.Ehlikeyf,begonvilli ev düşünce bahçesi.Ama kimsiniz? Nasıl insanlarız.Yazılar ipucu.Ama sonuçta sanal .Tabii ki ortak noktalar fazla.En yakındaki insanı tanımıyoruz.Ya da bizler yabancılaştık.Herşeyimiz var.Mutsusuz.

    YanıtlaSil
  5. Pekala, en yakınımızdakini tanımıyoruz da kendimizi ne kadar tanıyoruz? Ben mutsuz olduğumuza inanmak yerine işimizin daha zorlaştığını düşünüyorum. Belki sanal bir ortamdayız ama sonuçta "varız" bedenen ve ruhen. Ne kadar samimiysek o kadar gerçeğiz. Başkasına değil, kendimize karşı samimiyetimizdir esas olan. Ve kesinlikle inanıyorum ki zor olan da budur, samimi olabilmek. Kendine ve başkalarına, işte bu yüzden yavaşlamak önemlidir kendimizin ne olduğunun farkına varmak için, durup düşünecek zamanı ve fırsatı sağlamak için. Öff bu muhabbet uzar gider.

    YanıtlaSil

Bahar mı geldi? Hani nerede?

                                                                                                   21 mart nevruz bolluk bereket, gün eşitli...