11 Ekim 2011 Salı

mutluluk nedir?





Mutluluk nedir diye sorsalar herkes farklı yanıtlar.Saat gecenin onunda apartman görevlisinin dolu yağmurundan kurtardığı ya da dolu yağmurunun kırdığı gülleri bir demet yapıp size getirmesidir desem .Sizde sen ne kadar kolay mutlu oluyormuşssun dersiniz değilmi evet.Çünkü akşam üstü gittim.Bahçeden koparayım dedim kıyamadım.Kırılan üç gülü aldım.O gül muhakkak sizi buluyor.Sbah kıyamadığım gül akşam bir demet olarak kapıma gelip vazoya yerleşiyor.Apartman yönetisiyken çoğu gülü Başar'la beraber dikmiştik.Bazen solmuş gülleri tam temizleyecekken Başar'ın budaması beni hüzünlendirsede ,bugünkü jesti beni aldı götürdü bir yerlere ve bu yazıma konu oldu.Sabahta Müdür seni çağırıyor dediler .Gittim.Kocaman kurumuş bir ağaç bunu nereye dikelim diye sordular.2 yıldır kurumuş ağaçlarla ilgili bir projem vardı.Onu gerçekleştirememiştim.Proje bitsin buraya fotoğrafı gelecek.Öğlen kızımın kontrolü vardı.12 haftalık hamile.Ultrasonda resmini görüp oluşan ellerini ayaklarını seyretmem.bugüne ayrı bir anlam kattı.Yağan yağmurdan sonra çıkan gökkuşağınıda çok severim.Yaşamda bunlar olmasa ne anlamı kalır.Kimbilir sizleri benim yakalayamadığım ya da farkedipte önemsemediğim bazen de kıl payı kaçırdığım ne güzel yaşam sürprizleri vardır.

7 yorum:

  1. kimi mutlu etmez ki kapısına koyulan güller :) harikalar ben de çok mutlu olurdum herkes gibi :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Oooy, torun geliyor demek, en büyük mutluluk bu işte, kutlarım :)
    Nice zamandır ancak kendime gül hediye edebiliyorum :)) Ne mutlu size...

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler burcu,teşekkürler Banuca.Çiçeği çok severim .vazomda daima bir çiçek olsun balkonumda 2 gülüm bu mevsim için kasımpatlarım var .Kendim için çiçek alırım.Sevgili eşimde yemeğe gittiğinde masadaki gül,çiçek toplar getirir.Bir sevgililer gününde kasımpat almış.Nereden çıktı diye sorduğumda herkez alıyor ayıp olmasın diye aldım dedi.Sevgileler gününde kasımpat gül değil...)))

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler burcu,teşekkürler Banuca.Çiçeği çok severim .vazomda daima bir çiçek olsun balkonumda 2 gülüm bu mevsim için kasımpatlarım var .Kendim için çiçek alırım.Sevgili eşimde yemeğe gittiğinde masadaki gül,çiçek toplar getirir.Bir sevgililer gününde kasımpat almış.Nereden çıktı diye sorduğumda herkez alıyor ayıp olmasın diye aldım dedi.Sevgileler gününde kasımpat gül değil...)))

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel bir gün bu. O güller sen seçmiş sana gelmiş. Bir de seni annane olarak seçmiş bir bebiş var gelecek. Her günün böyle güzel olsun...

    YanıtlaSil
  6. işte mutluluk budur.Aranmaz gelir seni bulur...
    Ne güzel bir mutluluk haberi, torunuz olacak demek...
    SEVGİMLE

    YanıtlaSil
  7. Teşekkürler Lalenin Bahçesi Mutluluk aranmaz gelir sözü çok hoşuma gitti.

    YanıtlaSil

Bahar mı geldi? Hani nerede?

                                                                                                   21 mart nevruz bolluk bereket, gün eşitli...